VÄLKOMMEN TILL
NORLBYGDA 

 2011-12-31

"Norlbygdareportern" har ömmat för alla som drabbats mer av stormen Dagmar än andra och ringde idag ca kl 13.45 till "säker källa" i Östbyn" (Folke Sundin) för att få lite färsk information! Där har man varit utan elström och telefon med allt vad det innebär sedan kl ca 02.00 den 26/12! Till min glädje får jag veta att de fått igen sin "ström" men inte ledningsburen telefon omkring kl 11.00 idag!!

Mobiltel fungerar, annars hade jag inte fått nått svar.

Hoppas nu att ALLA  i Norlbygda nu har ström och får fira ETT GOTT NYTT ÅR!! som "alla" andra gör!


2011-11-25

SOPPLUNCH på Zenit samlade ca 25 personer idag!

Med mycket kort varsel fixadde Jan och Monica en jättegod fisksoppa och därtill gott bröd med ost och en god mjuk kaka till kaffet.

På frågan "vad är det för fisk" kom svaret från Jan att det var nyupptagen mört på nät!!

Tro det den som vill!! Jag gör det inte!

Alltid lika trevligt att träffas och "surra lite" med folk från bygden, Frösön och "Gällöhållet".

Inte en gnutta snö än på backen! Röringen spegelblank och helt isfri! Första advent 27/11!

Jan o Monica bjuder       och dessa förser sig!   Sven, Sten o Urban har en hel del att prata om från förr. Kalle har fått en Norlbygdakalender av Margita av en speciell anledning och Gun-Britt tittar intresserad i den men Kalle verkar lite "blyg"?

En trevlig soppstund blev det och därefter åkte vi ner till Röringen. TACK för mat!


2011-10-30

 "Sopploppis" var det på Zenit 29/10!

Ca 5  loppisbord med både nyare och äldre saker, en del ätbara, samt information från Studioförbundet Vuxenskolan genom Annicka Kanto om höstens studiecirklar fanns det tillgång till för oss besökare.

  

Jack under bordet                Några av borden från "Sopploppisen" på Zenit. John från Singsjön mittemot Ingegärd och Ruth.

Pressrelease av Norlbygdakalendern 2012 med evenemang från föreningar i bygden!

Gurli och Karin från Boggsjö beskådar den nya fotokalender. Ska det bli ett köp? Endast 150 kr för så många fina bilder från bygden.

 "Homsjö/Östbyn"  stod för förtäringen med god Ärtsoppa hembakad limpa, lingonkaka och kaffe.

Ett lotteri fanns också och första vinsten, en frukt- och ostkorg, drogs av Bodil Brorsdotter och Alva. 2:a vinsten en Norlbygdakalender vanns av Ulla Andersson och en annan Alva drog 3:e vinsten en bordslöpare!

 Drygt 50 besökare får man väl vara nöjd med. Denna soliga, varma (plus 6 gr) höstdag.   ETT HJÄRTLIGT TACK riktas till ALLA besökare, utställare och kokerskor!!

Text och foto: Margita Gustavsson


 

 

2011-10-12

ÖP i Rissna

http://op.se/slaktvanner/familjenytt/1.3991399-har-vacks-en-gammal-slaktklenod-till-liv

 

http://op.se/slaktvanner/familjenytt/1.3990970-graffitimalade-jarnvagsvagnar-lyser-upp-i-rissna


20110923

Höstens första sopplunch stod "Boggsjö" för!

Vi serverades en jättegod Gulaschsoppa med hembakat bröd och efter det äpplekaka men vaniljssås och kaffe. Ca 30 personer blev mätta där och ett trevligt "sorl" hördes bland borden. Jack hade redan ätit lunch men lite vaniljsås och kaffe slank ner. Lite planering inför "rockfesten" i nov blev det också tillfälle för. TACK för maten!

Jack under bordet                   Kul att träffas                              Ulla o Urban i samtal


 
Drygt 20 personer hade letat sig till Boggsjö kapell för att lyssna till Ambjörn Sandler och texter ur hans känsloladdade bok "Fånga din dag" som visar att ingenting är omöjligt. Hans fru Lilian sålde boken som Ambjörn S signerade. Därefter spelade Walter Norlén, Rolf Engberg och Ambjörn flera härliga musikstycken bla Värmlands- och Jämtlandssången .
Efter kåseri och musik blev det fika, macka med Kalkon, ost och svart vinbär, god mandelkaka med hjortron som Boggsjödamerna fixat med den äran.
TACK till Musikanterna o Lilian och Ambjörn Sandler för en härlig kväll, en kväll som berörde på flera plan.

2011-08-18

 

Ambjörn Sandler      Publik                         Walter, Rolf o Ambjörn      Vilket fika!

  Walter, Rolf o Ambjörn                                                           "Husbandet" 

Text: Margita Gustafsson  Foto: Rolf Sundström                               Klicka på bilderna så blir de större!

TACK Margita och Rolf för text och bilder/Gerd


2011-08-04

Råmeo&Julia  med teater BARDA

Teater BARDA bjöd på sin alldeles egen version av Råemo och Julia vid Zenit i Rissna. De turnerar just nu på 8 olika platser i länet och torsdagen den 4:e aug var det Rissnas tur (enda platsen i Bräcke kommun).

Åska och regn bjöd dagen på från lunchtid och ca 1 tim före föreställningens början (allt sker utomhus) öste det bokstavlingen ner och dunder och blixtar lyste upp Rissnabygden. Skulle det komma några besökare??? "Norlbygdastyrelsen" och teater BARDA var på plats i god tid och byggde upp scenen, överbyggd bil och tälttak för besökare.

Det visar sig att besökare strömmar till föreställningen och mera stolar får bäras ut. Ingen rädder för lite regn här inte. Dessutom slutade det regna när föreställningen började!! 110 besökare i detta väder var inte illa.

Så börjar föreställningen och det var full aktivitet tills det bröts för en fikapaus och därefter fortsättning. en duktig sångerska, Frida Edlund sjöng till trubaduren Jens Gustavsons gitarrkomp. Den dramatiska historien om kärlek och död av Shakespear utspelades i Rissnabygden denna kväll och aktörerna spelade med liv och lust samt död och jag tror inte att någon i publiken ångrade detta besök! Rätta mig om jag har fel!

Teater Barda är en scenkonstgrupp som består av personer med en utvecklingsstörning eller psykiskt funktionshinder. Man vill skapa en kvalitativ scenkonst som på ett seriöst sätt utvecklar deltagarnas färdigheter som skådespelare men även som  personer.

Läs mer i ÖP http://op.se/kulturnoje/recensioner/1.3778318-shakespeare-en-fulltraff-for-teater-barda

Lång kö till bilj köp                 Redan köpt                     Frida Edlund 0 Jens Gustavson

Evert, Byalagets ordf  Ena rika fam i byn               Giftförsäljerska

Gustav Kling

Präst Malin Jungbäck  Snabbvigsel obs ringarna!        Slutet- brudparet döda (bilderna klickbara)


2011-07-21

Fisketävling i Östbyn

Per Martinsson har varit vänlig att ta bilder med sin nya kamera vid fisketävlingen i Östbyn och skickat bilderna till mig. TACK för det Per! Ser ut att ha varit en trevlig tillställning med sol, värme, goda kolbullar och annat gott att äta. Mycket folk i olika åldrar och mycket vinster!

Mycket fisk? Det får man bara gissa men vinnare fanns det i alla fall!

Visst syns det att vädret är toppen                och grillen igång         foto: Per Martinsson

Väntar på vinster?                                                                 Digert prisbord

Leon Lindström vinnare i ungdomsklass        Ellen Jonsson vinnare i vuxenklassen

GRATTIS till er och alla andra fiskare!


2011-06-28

Första kolbullekvällen

för i år stod Boggsjö med flera för. Vädret visade sig från sin varma sida i kväll jämnfört med midsommaraftonen. Närmare 50 personer hade letat sig till vallen för att äta kolbullar, lyssna till Kajsa  Laxvik som spelade och sjöng och köpa hembakat tunnbröd samt getost med flera ostar. Styltorna togs också fram för en promenad och även baddräkten då några svalkade sig i sjön. En fin kväll trots knotten! Tre kolbullekvällar kvar de tre kommande tisdagarna. VÄLKOMNA!!

Ser inbjudande ut                     Boggsjö m fl fixar kolbullarna      Jack kylde sig med en dricka       (Bilderna klickbara)

Kajsa Laxvik spelar o sjunger       Rolf svettades under hatten         Trivsamt                                     Också en besökare!


 

 

2011-06-16

"VAVIVÍLL" spelade en fars av Dario Fo "Inte alla tjuvar kommer för att stjäla"på Zenit i Rissna i kväll! En riktigt rolig föreställning spelad av "amatörer"?.

Det gjorde de riktigt bra och de roade publiken, närmare 50 st, rejält.

VAVIVILL i pjäsen INTE ALLA TJUVAR KOMMER FÖR ATT STJÄLA

av Dario Fo (bilderna klickbara)

TACK för det! kan rekommendera denna pjäs då den kommer att spelas några ggr till i länet, bl a i Hunge till hösten!

Efter föreställningen blev det fika, macka och kaka, och lottdragning och- ja gissa vem som vann stora delikatesskorgen- jo Rolf från Boggsjö så klart! GRATTIS!!

Rolf med sin korg                                 Birgitta med sin korg Margita glad utdelare

Ser ut som det snöat,  maskros och hundkex färgar lägdan vit (på väg hem)

2:a korgen vann Birgitta från Rissna och 3:e prisvinnaren fick Peter söka med ljus o lyckta men hittade till slut Rogga från Rissna som fick sig ett par handdukar.

TACK ALLA för en trevlig kväll där vi hade med oss 4 kompisar, Gunborg, Göran, Anne-Mari och Egon. Kul att ni följde med!

 


2011-05-12

Stickcafét hade avslutning inför sommaren den 9 maj. Då var jag också inbjuden (om jag tog med mig kameran). 14 damer (3 hade förhinder) var samlade och oj vad det skrattades. Förstår att de har roligt varje gång de träffas, ca 1ggr/mån på vinterhalvåret och då "fikas, skrattas och stickas" det.

Resultat från vinterns kvällar fanns det också i form av en mycket vacker pläd med tillhörande två kuddar. Det kommer att bli ett lotteri lörd 16 juli på Rissnadagen och lycklig kommer en vinnare att bli! Ju flera lotter du köper desto större chans att vinna!

Garnet är sponsrat av Vuxenskolan och  Rissnaortens Hembygdsförening. Vinsten på lotteriet går till Hembygdsföreningen.

Alla intygar att det är alltid lika roligt på deras sammankomster och av minerna att döma är det även kul på avslutningen!

Alla lät sig väl smaka av den utsökt goda smörgåstårtan gjord av Anette Fransson/Johansson.

 

Stående från vä: Marie Eliasson, Annette Fransson/Johansson, Barbro Falkenström, Ingegerd Holmgren, Ingrid   Halvarsson, Elsa-Britt Andersson, Gurli Norlén, Karin Eriksson, Birgitta Ekeljung.

Sittande från vä: Marléne Sundin, Berit Larsson, Kristina Björk, Erika Eriksson och Rut Nilsson.

Tre damer kunde inte närvara denna kväll.

TACK FÖR FIKAT!!


 

2011-04-30 SISTA APRIL

Oj, vilken kväll!

RISSNA var värdar för årets Valborgsmässoafton på Zenit vilket de skötte med den äran!

TACK för det!

En stor brasa brann mycket fint och därtill fyrverkeri men innan brasan tändes var det premiär på  Norlbygdafilmen "Njut i Norlbygda Året Runt" som presenterades av Marlene Sundin som tillsammans med Andrew Herbert (som tyvärr inte var där) jobbat intensivt med denna film! Den är ca 36 min lång (rätta mig om jag har fel) och ca 3 min av denna film ska sedan ingå i "Bräckefilmen". Filmen uppskattades mycket av de ca 80 st närvarande i publiken, både stora och mindre stora.

BRA JOBBAT av alla inblandade!!  

Bengt Jonsson ledde allsången vid brasan och välkomnandet av våren och sedan spelade han upp till dans tillsammans med Göran. Kul att se det växande släktet på dansgolvet!!

Stafettpinnen för 2012:s "vårhälsning" gick till Holmsjö/Östbyn.

Bilder från kvällen läggs in på sidan "Bilder från olika evenemang 2011".


2011-04-20

Färdknäpp är en komedi av en av Englands största pjäsförfattare;

Willy Rusell. Kanske allra bäst känd för bl a Timmarna med Rita.

 

I Färdknäpp levererar han en skarpsint och humoristisk skildring av konsumtionssamhällets utmaningar och medelålderns kriser - då när den återkommande frågan tycks vara - "Blev det inte bättre än så här?"