VÄLKOMMEN TILL
NORLBYGDA 

RISSNA SKOLA

En av Sveriges 7 vackraste byggnader.

Föräldrakooperativet Busbua är en mysig liten förskola belägen i Rissna gamla skola. En byggnad som år 2001 blev framröstad till Jämtlands vackraste byggnad och sedan hamnade på en hedrande 7:e plats i en riksomfattande omröstning!

Längst bak från vänster:  Anton Jonsson, Edwin Eriksson, Jacob Ekeljung, Wilma Eriksson, Elin Lindberg, Juliana Jonsson, Moa Boije.

Längst fram från vänster: Ida Häggqvist, Märith Jonsson, Jack Svanström, Linus Lindgren, Ida Andersson-Nilsson, Isabella Svanström, Emma Lindberg, Alva Eriksson, Susanne Jonsson, Elias Persson.

Saknas på bilden gör: Simon Larsson, Rasmus Ekeljung, Mikael Bohman och Joel Hilmersson samt blivande busar 2011 Saga, Erik och Agnes.

Liten text om Busbua:

Föräldrakooperativet Busbua är en liten mysig förskola belägen i Rissna gamla skola. En byggnad som år 2001 blev framröstad till Jämtlands vackraste byggnad och sedan hamnade på en hedrande 7:e plats i en riksomfattande omröstning! Vår förskola har ett fantastiskt läge med en stor inspirerande lekpark alldeles utanför dörren och med skogen i direkt anslutning till lekparken.

Eftersom vi är ett så pass litet dagis finns mycket utrymme för spontanitet. Vi sjunger mycket och gärna, har gymnastik både ute och inne, åker och badar kontinuerligt, gör gärna små utflykter och älskar att få tillaga lunch ute på vår muurikka samt att äta ute när vädret tillåter. Under vintern drar vi skidspår runt vår lekpark och spolar upp skridskois alldeles utanför dörren, och en pulkabacke finns bara ett stenkast bort.

I skogen hos trollet "Ninni" får vi lära oss om djur och natur samt utföra små lärorika uppdrag som finns samlade i "Klokas" magiska påse. Ninni är ett litet troll ur en saga som barnen framförde i form av en teaterföreställning. När vi sedan jobbar vidare med sagor i vårt sagolandskap med dockor och rekvisita finns alltid Ninni med som en röd tråd i vår fantasivärld. Och ni vet väl att "i sagans värld kan allting hända..." 

 

Välkommen att titta in på våran hemsida busbua.se och höra gärna av er till oss om ni vill veta mer om vår verksamhet eller är intresserade av en barnomsorgsplats!

Med vänlig hälsning...    Märith och Susanne

 

 

Tavlan på Gamla skolan i Rissna är gjord av en elev och skänkt till läraren Johansson omkring 1940. Ritad med glödpenna.

En granne, f Bergman vars morfar var handlare i Rissna, till Johansson (i Stockholm) fick tavlan då hon härstammade från Rissna och idag 20090327 kom hennes son Ulf Rudin till Zenit och överlämnade tavlan till hembygdsföreningen. Hjärtligt TACK!

Initialer på tavlan:A?B

Någon som vet vem det kan vara??

 

20100222 Blir uppringd av Folke Pettersson, Östersund, som bekräftar  namnet David Backman, Boggsjö, som konstnärens namn till dessa tändstickstavlor. Fanns en i hans barndomshem i Rissna.

TACK Folke för ditt samtal!